0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
De staat van de natuurbescherming

In 2016 hebben wij naar aanleiding van het succes van Berm tot Bladzijde ook in Vlaanderen een soortgelijk project uitgevoerd onder de naam ‘Bermstroom’. Daarbij hebben wij een alliantie gebouwd tussen een aantal Vlaamse overheden en de papierfabrieken van Sappi en Stora Enso.
In opdracht van Geldersch Landschap en Kasteelen hebben wij proeven uitgevoerd om Brickz te produceren op basis van bagger uit de kasteelvijver van landgoed Biljoen in Velp. Voor Trees for All hebben wij gewerkt aan de financiering en organisatie van het herinneringsbos voor de ramp met de MH17
Op eigen initiatief heeft Tom Bade het boek ‘De staat van de natuurbescherming’ geschreven. Het boek handelt over de motieven van de overheid om zich actief in te zetten voor natuurbescherming. Een wezenlijke vraag omdat de natuurbescherming is gestart met het uitroepen van nationaal park Yellowstone in 1965. Dat is veertig jaar voordat we in Nederland Natuurmonumenten is opgericht en dus een belangrijke vraag. De redenen voor de staat zijn zelden ecologisch, maar hebben veeleer te maken met doelen op het gebied van identiteit, veiligheid e.d. Nog steeds erg actueel.

×