0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E

 

Vakantie, wat is dat? Terwijl het heerlijk rustig is in Nederland, wordt binnen Triple E hard gewerkt op fytoraffinaderij de Waterkant in Naaldwijk. Daar maken we met onze partners Jac. Van Zeijl & Znn en Grondbank GMG Tompost van kroos, doen proeven voor telers en zijn druk bezig het productieproces verder te verbeteren. Op fytoraffinaderij de Groeiplaats gaan we aan de slag met een grote order Brickz en de verkoop van bomen. En we komen steeds dichterbij de realisatie van fytoraffinaderij Rijnzicht op IPKW, samen met onze partner Veolia. Erin Bade en Diederik Visser zijn in opdracht van en samen met Job Claushaus van de Schoonste Lusthof druk bezig met het uitvoeren van grondboringen. Gelukkig net nu het mooie weer is teruggekeerd van vakantie.

En zo boeken we behoorlijk wat vooruitgang in deze vakantieperiode. Dat is toch ook wel een mooie combinatie van twee woorden: ‘vooruitgang boeken’. Want de basis voor vooruitgang wordt in de vorm van kennis en ideeën al eeuwenlang door voor een groot deel vastgelegd in boeken. Daar hebben wij er in de loop van ons bestaan toch al veel van geproduceerd: op onze web site staat de teller al op 53 boeken op het boekenplankje. Allemaal van het toetsenbord van Tom Bade.

https://tripleee.nl/index.php/boeken/

Maar ook dit jaar komen er weer boeken bij: over ruilverkaveling, over bagger als grondstof en vooral ook een mooi boek – dat kunnen we nu al wel zeggen – over de economische gezondheidsbaten van onze nationale parken. Want we hebben een opdracht van het Domein Gezondheid gekregen om daar onderzoek naar te doen.  Zeer complexe materie, ofwel – als we het even positief herformuleren – een ‘mooie uitdaging’.  En we weten zeker dat we met onze aanpak een geheel nieuwe dimensie aan deze thematiek gaan toevoegen.

Over nieuwe ideeën en vooruitgang gesproken. Het heeft de Europese Autoriteiten behaagd om ons een patent toe te kennen voor onze VezelBrickz waarmee we asbest in de bodem kunnen afbreken. Naast het Nederlandse en Europese patent voor de Brickz is dit de volgende aanvraag die daadwerkelijk is gehonoreerd. En dan hebben we er nog drie in de pijplijn zitten. Maar voorlopig komt ook de waarde die dit patent vertegenwoordig  in onze boeken te staan.

Kortom, we boeken vooruitgang en we hebben zin in de toekomst. Uit een discussie op Linkedin begreep ik dan al snel dat je dan een ‘ecomodernist’ bent, en dat woord werd door een medewerker van een duurzame bank toch echt als scheldoord gebruikt. Nu denk ik dat de bank gemiddeld toch bij mag zijn met klanten die geloven in vooruitgang, want ook dat komt duidelijk tot uiting in de boeken.

Het kan toch ook niet anders? Moet je voorstellen dat je als duurzame bank een klant tegenover je hebt zitten die zegt ‘degrowth’ het hoogste doel is voor zijn nieuwe bedrijf en dat het bedrijf overigens ook niet langer zal bestaan dan 2028 omdat dan de aarde toch vergaat. Zal de duurzame bank dan zeggen: ‘dat gaan we eens stevig financieren’. Welnee.

Daarom gaan wij op volle kracht vooruit met de instelling om de aarde juist een beetje beter te maken. Maar ook omdat we nog heel wat boeken te schrijven hebben. En voor wie liever kijkt dan leest, ook daar heeft de vooruitgang voor een oplossing gezorgd: zie bijgaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=XnyOPHbvGb0&t=23s

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk andere nieuwsbrieven:

×