0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
nieuwsbrief april 2021

Hollands Glorie heeft er weer voor gezorgd dat één van de levensaders van de wereldeconomie – het Suezkanaal – weer open is. Gezien de ernstige gevolgen van deze verstopping vonden wij het wel zo verstandig om voor de toekomst ons eigen kanaal te openen, om zo onze belangen veilig te stellen. En dat hebben we ook gedaan: op YouTube. Op deze wijze meenden wij dat we onze bijdrage aan de wereldeconomie het beste konden veiligstellen.

Om te beginnen hebben we daar een drietal filmpjes op gezet die alles te maken hadden met het succesvolle symposium ‘Van Hei tot Hazelaar’ dat we op 23 maart organiseerden. We hadden welbewust heel gericht mensen uitgenodigd en bijna 50% van de uitgenodigden reageerde positief. In totaal 40 mensen. Maar daar waar normaal mensen afhaken constateerden we tijdens het symposium dat we op 56 deelnemers zaten. Met andere woorden, de link was naar wat anderen toegestuurd en die namen ook deel.

Kortom, het symposium was een groot succes en de resultaten hebben we vastgelegd in video’s, die te zien zijn op ons eigen YouTube kanaal. Maar we zitten nu met ons eigen kanaal in een goede flow en we hebben een zee van ideeën. In de toekomst zullen we daarom naast het plaatsen van content op het gebied van Brickz en de consultancy opdrachten die we uitvoeren zeker ook aandacht besteden aan allerlei maatschappelijke vraagstukken, onder meer in de vorm van interviews.

Het is wel even zoeken naar het kanaal, maar het kanaal is zeker niet verstopt, dus we zoeken nog veel abonnees. Als u zich wilt melden als abonnee, dan kan dat. Sleep dan uw cursor naar:

https://www.youtube.com/channel/UCYkWYkgklUbIQVo1tv4nTng

Wat betreft aandacht in de media: het project Fiber2Fiber heeft de Quest gehaald onder de titel: ‘Hallo schimmel, vaarwel asbest’. Hetgeen – om het maar in scheepvaart termen uit te drukken – de lading goed dekt. Het staat niet online, dus dat wordt een bezoekje aan de Primera voor het kopen van een tijdschrift. En dat is natuurlijk ook goed voor de middenstand, die het toch al zo zwaar heeft.

Op het symposium hebben wij een samenwerkingsovereenkomst getekend met Landschap Overijssel om in de toekomst de reststromen die vrijkomen op de Vledder Hooilanden te gaan verwerken in onze Brickz en voor onze bomen. Dat gaat om een behoorlijke vracht aan materiaal en dus moeten we kijken hoe we dat logistiek op de meest effectieve wijze kunnen doen. Want ook hier mag de boel natuurlijk niet vastlopen.

En vanaf april is ook het Westerdijk Instituut partner in het project Fiber2Fiber. Zij gaan het onderzoek uitvoeren naar de afbraak van PFAS met behulp van mycorrhiza. Wereldwijd is dit hét instituut als het gaat om kennis van schimmels, met ook de grootste collectie schimmels en wij waren al heel lang op zoek naar een haakje om met hen samen te werken. Dat is bij deze dus gelukt.

Dat had trouwens qua regels heel wat voeten in de aarde – om het maar in mycorrhiza termen uit te drukken – en het dreigde soms zelfs vast te lopen, maar iedere keer hebben we het toch goed weten vlot te trekken. Dat is achter de rug en nu gaan we lekker volop aan de slag met het kraken van de chemische codes.

De komende weken gaan we nog een lading Brickz naar Aalten transporteren, naar boomkwekerij Rendering. Het groeiseizoen is begonnen en dat houdt ook in dat het snoeiseizoen is begonnen. En dat is (snoei)hard werken. We gaan weer lekker aan de slag met de proeven en modderen nog wat door met de Brickz. Maar we zoals we dat al 15 jaar doen bij Triple E: we slepen ons er wel doorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk andere nieuwsbrieven:

×