0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
nieuwsbrief augustus 2021

Zo en nu eerst een……heugelijke mededeling. Op 13 juli 2021 hebben Swinkel Family Brewers en Natural Soil Improvement een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De handtekeningen zijn gezet door Peer Swinkels, voorzitter Raad van Bestuur bij Bavaria en Tom Bade, Directeur van Natural Soil Improvement.

In de overeenkomst wordt uitgesproken dat beide partijen op de locatie in Lieshout een fytoraffinaderij willen gaan ontwikkelen waar op basis van het zuiveringsslib van Bavaria Brickz worden geproduceerd en bomen worden geteeld. De Brickz en de bomen worden vervolgens afgenomen door een of meerdere lokale boomkwekers als onderdeel van duurzaam bodembeheer. Op deze manier wordt een lokale keten gecreëerd waarbij een reststroom wordt omgezet in een hoogwaardige bodemverbeteraar. Het is bovendien de bedoeling dat de bomen die we telen ook onderdeel worden van de plannen om 40 miljoen bomen in Brabant te planten. Daarmee wordt uiteraard ook weer CO2 vastgelegd.

Kortom, in biertermen is hier sprake van een echte Triple: nuttig gebruik reststroom, duurzaam bodembeheer en vastleggen CO2. Als dank voor de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst hebben wij Bavaria een Bosje Bomen cadeau gegeven (het Hollands Glorie pakket). Het leuke hieraan is dat de eik, kastanje, berk, beuk en hazelaar uit het pakket allemaal zijn geteeld op het slib van Bavaria. In ruil daarvoor kregen wij een fantastisch bierpakket mee naar huis.

Geheel passend in dit goede nieuws nog even twee mededelingen:

Bijgaande de teaser voor ons symposium ‘Van Voedselarm tot Vezelrijk’: https://youtu.be/Q-gm8300a-g

Wij gaan binnenkort op ons YouTube kanaal starten met de serie ‘Bladgroen’. Deze serie zal bestaan uit meerdere afleveringen (filmpjes) waarin wij onze uitgevoerde studies op het gebied van natuur en economie behandelen en bespreken, evenals allerlei andere kwesties en vraagstukken rondom dit thema. Nog meer reden dus om te abonneren op ons kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCYkWYkgklUbIQVo1tv4nTng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk andere nieuwsbrieven:

×