0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
nieuwsbrief juni 2020

In de tijden van Corona wordt er steeds meer achter de schermen gewerkt. Achter computerschermen dan wel te verstaan, dus nog steeds transparant.We vergaderen wat af via Teams, Zoom en Skype en dat allemaal van achter ons eigen scherm. Het is wel een uitkomst dat digitaal vergaderen, waarvan we moeten hopen dat dit voor een groot deel blijvend zal zijn. Dat scheelt veel verkeersbewegingen. En dat is weer belangrijk, want dankzij de Corona hebben we schone lucht ontdekt en zijn we dat enorm gaan waarderen,.

Of iedereen die achter de schermen werkt een constructieve bijdrage levert kan je je trouwens ook wel eens afvragen. Want tegenwoordig wordt er achter de schermen heel wat zinloos verbaal geweld de wereld in gegooid.  In de digitale wereld schermen velen tegenwoordig met hun eigen grote gelijk en heeft over alles een mening en van alles verstand. De reactie hierop: het verbale geweld zorgt er ook voor dat een steeds grote deel van de mensen zich afschermt van ‘alle gedoe’ en lekker klein gaat leven.

Maar goed, het is juni en we gaan op weg naar de langste dag. Of misschien wel de kortste nacht, het is maar hoe je heb bekijkt. Op de fytoraffinaderij maken we in ieder geval lange dagen, want achter de schermen groeit alles dat het een lieve lust is. Dat heeft natuurlijk vooral te maken met het feit dat een kas een gecontroleerde omgeving is, waar in in deze tijden bijvoorbeeld wel dagelijks wat regent. Dit in tegenstelling tot de wereld buiten, waar de natuur zucht onder de droogte die het land teistert.

Ondanks de Corona perikelen staat ons werk niet stil. In het kader van Fiber2Fiber zijn we samen met het waterschap Drents Overijsselse Delta met een nieuwe ronde van proeven bezig gericht op het gebruik van RWZI-slib als substraat. En met het Kenniscentrum Papier en Karton hebben we de proeven opgepakt gericht op het verwijderen van PFAS met behulp van mycorrhiza.

Met Natuurmonumenten zijn wij in Overijssel aan het kijken naar reststromen uit natuurgebieden (plagsel) die we zouden kunnen gebruiken als basis voor de Brickz. Dat is een mooie uitbreiding van het project dat we hier samen met onder meer Landschap Overijssel draaien. Met dezelfde partners en met Bosbalans zijn we ook aan het onderzoeken welke projecten geschikt zouden zijn om de bomen die zijn gekweekt op reststromen uit natuurgebieden in Overijssel weer te planten Overijssel, waar namelijk een opgave bestaat om 1,1 miljoen bomen te planten. Dus dan moet er wel een plekje te vinden zijn.

Achter de (computer)schermen zijn we druk bezig met het verder uitbreiden van onze webwinkelactiviteiten voor de Brickz, zodat onze producten nog beter zichtbaar worden op uw scherm. Terwijl we ook druk bezig zijn met het opstellen van een database voor alle schimmels in het mycoretum. Achter de schermen is Tom Bade ook bezig met het uitwerken van de monitoring van de stikstof.In dit geval letterlijk, want alle gesprekken met stakeholders verlopen momenteel digitaal. En natuurlijk wordt in de nacht onder het groene lampje achter het scherm gewerkt aan de rapportage.

Kortom, transparant als wij zijn, hebben we met deze nieuwsbrief deze laten zien dat we achter de schermen heel hard doorwerken, hetgeen leidt tot groei en bloei, zowel van onze planten als van het bedrijf. En dat is toch heel wat in deze dorre en barre tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk andere nieuwsbrieven:

×