0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
nieuwsbrief november 2019

Het is in deze tijden van sociale media en steeds korte berichten en steeds kortere aandachtsspannen van mensen natuurlijk helemaal niet hip om boeken te schrijven. Menig communicatiespecialist zal er van gruwelen: een verhaal. ‘Ik dacht meer aan een leuke app’. Je hoort het ze zeggen. Vorm boven inhoud. Maar soms is het goed om eens rustig voor een probleem en een opgave te gaan zitten, het goed te beschouwen en een goede oplossing in een gedegen verhaal te vervatten. Da zou veel problemen voorkomen.

Het rijk schrijft natuurlijk geen boeken, maar wie het hapsnapbeleid van tegenwoordig ziet, moet toch hevig terugverlangen naar de tijd dat we nog nota’s en rapporten kregen waarin ons uitgebreid werd uitgelegd hoe ons milieubeleid er voor de komende jaren uit zou gaan zien. Goed doordacht, met alle ministeries doorgenomen en niet zelden stapsgewijs doorgevoerd. Vergelijk dat eens met de huidige situatie waarin je op een dag wakker wordt en de hele bouw op slot zit van PFAS normen waarvan niemand het bestaan wist, voor een stof niet bijna niemand kende. Of dat op een dag blijkt dat er nu al voor 11,4 miljard Euro is besteed aan subsidies voor biomassacentrales: dat zijn feitelijk grote houtkachels, waarvan de burgers juist wordt geadviseerd om die niet te gebruiken, want niet duurzaam. Geld over de balk gegooid voor installaties die ons milieubeleid alleen maar op achterstand zetten. Nooit is hier doorwrocht en doordacht en breed besproken beleid voor geformuleerd.

Kortom, minder twitteren en meer nota’s en boeken. En dus ook meer lezen, want dat kan ook geen kwaad. Voor degenen die zich hiertoe geroepen voelen, hebben we in ieder geval een nieuw boek van de hand van Tom Bade en Ton Roozen:

https://assets.glk.nl/docs/7409c2c0-f6c5-40e1-93b8-f194ecd80b5b.pdf

Het boek is geschreven ter ere van 90 jaar Geldersch Landschap en Kasteelen en gaat over 100 jaar Geldersch Landschap en Kasteelen en de Groene Hof van Gelre als kans. Maar het gaat ook over een nieuwe strategie voor de komende jaren. Het boek is ook gratis te verkrijgen bij GLK. De lezing die Tom Bade heeft gegevens voor de donateurs van GLK op 5 oktober was een groot succes. Tom is overigens niet meer te boeken als spreker. Dit optreden was een uitzondering voor zijn groede vrienden, de heren van den Tweel en Meeuwissen.

Het nieuwe boek ‘Nat Goud’ van Tom Bade en Peter Paul Witsen, dat gaat over hoe bagger ons land heeft gevormd en in de toekomst ook hoogwaardiger moet worden toegepast, is inmiddels ook verschenen. Het eerste exemplaar zal binnenkort worden uitgereikt. Maar de echte liefhebbers kunnen alvast terecht bij uitgeverij BLKVLD.

https://www.gelegenheidsboek.nl/shop

Op 5 oktober hadden wij met de hele alliantie van Fiber2Fiber ook een stand op Innovate, het grote innovatiefestival van de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem. Naast de zakelijke presentatie, hadden wij ook een speciaal programma voor de kinderen genaamd ‘Bodemmonsters’. Dat was een ongekend succes. Maar ook hiervoor zijn we helaas niet te boeken.

https://innovatefestival.nl/programma/?tags=EFRO%20project

Verder boeken wij op alle terreinen vooruitgang. Met afbreken van asbest, met onze projecten in Overijssel en Brabant waar we reststromen uit natuurgebieden gebruiken als basis voor de Brickz en met een aantal nieuwe boeken. En er komt nog veel meer moois aan. Maar daarover zullen wij in de komende nieuwsbrieven wel een boekje open doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk andere nieuwsbrieven:

×