0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
nieuwsbrief januari 2023

 

Het nieuwe jaar is aangebroken en velen van ons hebben natuurlijk goede voornemens. Wat kilo’s er af, de marathon gaan lopen, eerder stoppen met werken, de verbouwing oppakken en misschien wel wat meer erop uit gaan in de vrije natuur meer. Het hoort er allemaal bij. Ook wij van Triple E hebben natuurlijk zo onze goede voornemens. We hebben 2022 uiteraard spetterend afgesloten met een druk bezocht congres over de afbraak van asbest en PFAS met behulp van mycorrhiza met als titel ‘Afbraak is afbraak’. Voor wie de bijeenkomst heeft gemist hebben we een sfeerimpressie gemaakt. Wie die wil zien kan op onderstaande link clicken:

Wij hebben ons in het verlengde van dit succesvolle congres voorgenomen dat we een oude traditie weer in het leven gaan roepen: de Groene Kerstlezing. Die gaan we weer ieder jaar organiseren rond een actueel thema, met geweldig sprekers.  Uiteraard in de Koepelkerk in Arnhem.

Hoewel het project Fiber2Fiber met het congres ten einde is gekomen, is daarmee gelijktijdig de basis gelegd voor de praktische implementatie van alle kennis.  Ons tweede goede voornemen is dat we heel hard gaan  werken aan de realisatie van één of meer nieuwe fytoraffinaderijen. Uiteraard in Lieshout met Bavaria, maar ook in Arnhem op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Al was het maar omdat onze locatie in Huissen te klein begint te worden.

Want we gaan natuurlijk ook meer Brickz maken. Dat is een trend die we zien en we zullen het komende jaar onze klantenkring aanzienlijk gaan uitbreiden. Voor degenen die het nog niet wisten: Brickz zijn gewoon te bestellen via onze webwinkel:

https://www.tripleee.nl/product/brickz/

Wat betreft de Brickz hebben we ook als goed voornemen dat we de Brickz gericht op de afbraak van asbest en PFAS op de markt gaan brengen.

Een ander belangrijk voornemen is dat we onze website gaan verbeteren, want met 13.000 bezoekers per jaar blijkt dat dit voor ons toch een heel belangrijk medium is om onze ideeën en plannen aan een breed publiek kenbaar te maken.

En zo gaan we dus stapje voor stapje vooruit. Over vooruitgang gesproken: het lijkt er steeds meer op dat de natuurbescherming en de milieubeweging niet meer in vooruitgang geloven. Technische oplossingen worden niet meer geaccepteerd, nee het zal moeten gebeuren door het aanpassen van onze leefstijl. En helaas dat houdt in ‘dat we een stapje terug moeten doen’. In de praktijk is dat ook een goede legitimatie voor falend beleid: achteruitgang niet als vorm van falen, maar als bewijs van een soort natuurwet. Maar het blijft natuurlijk falend beleid. Het houdt Tom Bade druk bezig en daarom heeft hij er ook een aflevering van Bladgroen aan besteed (zie onderstaande link);

https://www.youtube.com/watch?v=XnyOPHbvGb0&t=301s

Het grote gevaar is natuurlijk dat daarmee het draagvlak bij de bevolking voor milieubeleid en natuurbescherming verdampen. Want wie wil er nu leven in een samenleving die achteruit loopt? Dat draagvlak is overigens ook al goed aan het verdwijnen nu we zien dat onze beleidsmakers het zelf niet zo nauw nemen  met de duurzaamheidsnormen. In de Tweede Kamer zit men er nog gewoon warmpjes bij, het vliegveld in Davos – waar het WEF – vergadert, staat vol met privé vliegtuigen van bestuurders die tijdens copieuze maaltijden beslissen dat het voor de burgers in deze wereld allemaal wel een onsje minder kan.  Laten we ons daarom vooral ook voornemen dat we van onze bestuurders het goede voorbeeld gaan vragen. Dat zou een hele vooruitgang zijn.

Bekijk andere nieuwsbrieven:

×