0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
Triple E Tom Bade in een kas

Soms zijn er momenten dat alles samenvalt. Soms gebeurt dat toevallig, soms is daar bewust aan gewerkt. Soms is daar zelfs heel hard aan gewerkt. Dat laatste is zeker het geval bij de werkzaamheden die wij nu al meer dan twee jaar ontplooien in onze kas in Huissen, maar waar we als Triple E eigenlijk al tien jaar mee bezig zijn: het werken met mycorrhiza en ontwikkelen en produceren van Brickz. Via een lange, kronkelende en zeer steile weg, zijn we eindelijk op onze bestemming aangekomen: Fytoraffinaderij de Groeiplaats. Hier op de Groeiplaats hebben we het mycoretum, het mycolab, de fytoraffinaderij, de productielocatie voor de Brickz, de boomkwekerij en een nursery. Het is een werkelijk unieke combinatie van – veelal nieuwe – activiteiten. De termen ‘fytoraffinaderij’ en ‘mycoretum’ hebben we daarom laten vastleggen als intellectueel eigendom. Het motto van de groeiplaats is overigens ‘de plant is koning’. Want die bestond ook nog niet.

Bijgaande het prospectus dat we hebben opgesteld voor bezoekers.

Fiber2Fiber Basisdocument 4 Fytoraffinaderij de Groeiplaats

Maar je kan wel een mooie fytoraffinaderij hebben, maar het moet toch allemaal buiten gebeuren. Nou dat lukt. Kijk eerst even naar de link waarop Eltjo Rendering de proef op zijn bedrijf toelicht.

https://www.linkedin.com/posts/tom-bade-148902a_duurzaambodembeheer-boomkwekerij-circulaireeconomie-activity-6540949792275730432-FJ-_

En als het dan om de resultaten gaat, mag deze link natuurlijk helemaal niet ontbreken (met dan aan onze partner Bosbalans).

https://www.linkedin.com/posts/tom-bade-148902a_duurzaambodembeheer-landschapoverijssel-circulareconomy-activity-6557716394547523585-DntR

Soms zijn er momenten dat alles samenvalt. Soms gebeurt dat toevallig en dan moet er hard worden gewerkt. Dat is het geval met de publicatie van twee boeken die zijn geschreven door Tom Bade, zowel het boek Nat Goud als het boek ‘In veilige handen’ verschijnen op 5 oktober. Het boek Nat Goud dat Tom schreef met Peter Paul Witsen van bureau Westerlengte en dat handelt over bagger als grondstof zal worden gepresenteerd op de Innovatie Experience van de provincie Gelderland, waar trouwens de gehele alliantie van Fiber2Fiber acte de présence zal geven. Ook op die 5e oktober zal het essay ‘In veilige handen dat Tom heeft geschreven ten behoeve van 90 jaar Geldersch Landschap en Kasteelen worden gepresenteerd op de begunstigersdag die GLK jaarlijks organiseert. Hoewel Tom eigenlijk geen lezingen meer geeft, maakt hij voor zijn vrienden (en als lid) van GLK graag een uitzondering.

Voorts hebben we de opdracht gekregen om een column te schrijven voor het Meerjaren Programma Ontsnippering over het onderzoek dat we in 2009 hebben uitgevoerd naar de economische baten van wildviaducten. Deze resultaten zijn destijds vastgelegd in het boek ‘Over bruggen, over kluizen en over winnen.’ Wij kunnen iedereen die soms de behoefte voelt om mensen die vinden dat ‘natuur alleen maar geld kost’ van repliek te voorzien aanraden dit boek te lezen.

Soms zijn er momenten dat alles samenvalt. Soms liggen die in het verleden, soms in de toekomst. In het verleden hebben wij veel opgetreden voor onze vrienden van Vroege Vogels, zoals blijkt uit onderstaande link waarin Tom Bade spreekt over biomassaliteit:

https://vroegevogels.bnnvara.nl/media/15460

Maar ook in de nabije toekomst – ergens in augustus – zal Tom te horen zijn bij Vroege Vogels als een soort zomerdwaalgast. De datum is nog niet bekend, maar zijn verhaal over zijn zoektocht naar een balans tussen zijn idealen en zijn werk zal zeker samenvallen met veel leuke onderwerpen. Dus dat moet voor de lieve luisteraars te doen zijn. Vooralsnog weten we zeker dat idealen en werk op de Groeiplaats ook samenvallen….. en dat is geen toeval.

PS Op de Groeiplaats groeit ook een Muurbloem, een soort waarvan het zaadje al midden jaren ’70 in een bovenkamer werd geplant, maar die nu in volle bloei staat.

Muurbloem

Er zijn vele wegen,
maar de juiste weg
is de weg ertegen;
niet de weg eronder,
dat is onderkruiperij;
niet de weg erover
dat is pluimstrijkerij,
maar de weg ertegen,
tegen alle wegen in
en dat is van wijsheid
nog maar het begin.

Bertus Aafjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk andere nieuwsbrieven:

×