0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
nieuwsbrief augustus 2019

Nu de dagen weer korter worden en de nachten weer kouder en de natuur zich opmaakt voor een laatste uitbarsting van leven alvorens in diep rust te verzinken maken wij bij Triple E allereerst de balans op de van een enerverende zomer. Een zomer waarin onze werkzaamheden in onze kas in Huissen uiteindelijk als puzzelstukjes samenvielen en daar  Fytoraffinaderij de Groeiplaats is ontstaan. We hebben al eerder het prospectus van deze unieke faciliteit gepubliceerd, maar we hebben – omdat wij ook steeds leren – een verbeterde ‘tweede druk’  die we u niet willen onthouden.

Fiber2Fiber Basisdocument 4 Fytoraffinaderij de Groeiplaats versie 2

Bijzonder was ook het portret dat door Vroege Vogels van Tom Bade werd geschetst in een uitzending van een uur en waarin hij verteld over zijn liefde voor de natuur en zijn werk.Voor de vogels die deze zomer naar verre oorden waren uitgevlogen en uitzending hebben gemist, bijgaande de link om het portret alsnog te beluisteren.

https://vroegevogels.bnnvara.nl/nieuws/zomerportret-groene-ondernemer-tom-bade

Nieuwe ontwikkelingen zijn er ook. Zo hebben we de opdracht van de provincie Brabant gekregen om ook in deze provincie een keten op te zetten waarbij we reststromen uit natuurgebieden inzetten als grondstof voor Brickz.Daarbij werken we samen met Staatsbosbeheer. Op verzoek van de provincie gaan we daarbij ook kijken naar de mogelijkheden om natuurgras te verwaarden in de Fytoraffinaderij.

Schrijven doen we ook nog steeds. Tom Bade heeft in opdracht van het Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO) een artikel geschreven over de economische baten van ontsnippering, zoals die het in het boek “Over bruggen, over kluizen en over winnen’ zijn vastgelegd. Een boek dat in 2008 reeds is verschenen, maar nog steeds actueel is. Bijgaande de link naar de PDF.

https://www.mjpo.nl/nieuws-publicaties/publicaties/mjpo-publicaties/p2/

Op 26 september organiseren we op Groeiplaats een oogstfeest waar we met een breed gezelschap de vezelhennep en miscanthus gaan oogsten en ter plekke gaan bekijken wat het geoogste materiaal ons leert. Daarnaast zijn we presentaties van de deelnemers over de resultaten die tot op heden zijn bereikt. Op 5 oktober staan we met Fiber2Fiber op Innovate, maar die dag zal Tom Bade ook een presentatie geven voor 90 Jaar GLK, alwaar ook het boek dat hij ter ere van deze verjaardag heeft geschreven zal worden gepresenteerd.

Verder zijn we blij dat we ondersteuning krijgen op Fytoraffinaderij De Groeiplaats in de vorm van jong, groen talent, dat in de vakantie al meewerkte in de kas. Vanaf 1 september werkt Erin Bade – naast haar studie – 1 dag in de week op het Mycolab. En zo is de Groeiplaats ook de locatie waar talent tot bloei komt, zelfs in de herfst.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk andere nieuwsbrieven:

×