0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
nieuwsbrief maart 2020

Het zijn stormachtige tijden. Letterlijk en figuurlijk. Letterlijk omdat het maar geen winter en geen lente wil worden en Moeder Natuur maar heeft besloten dat de wind dan maar stevig uit een andere hoek moet waaien, waardoor wij in de kas toch regelmatig even om ons heen kijken of alle ramen er nog wel in zitten. Figuurlijk zijn het stormachtige tijden omdat de ene crisis na de andere zich manifesteert. Maar we moeten wel constateren dat in deze stormachtige tijden de wind voor ons uit de goede hoek komt.

We hebben in de afgelopen maand namelijk weer een nieuwe opdracht binnengekregen. Het projectvoorstel met de titel ‘Met gemak duurzaam’ dat we samen met het Kenniscentrum Papier en Karton en Conpax hadden ingediend bij DEI+ is gehonoreerd. Dat wil zeggen dat we aan de slag gaan om papieren disposables van Conpax te recyclen, waarbij we ook kijken naar een reststroom die mogelijk geschikt zou zijn voor het produceren van Brickz met extra organisch materiaal. Het mooie van het project is in ieder geval dat als we papier gebruiken als basis voor Brickz in de boomteelt, we dus kunnen spreken van een volledig gesloten cirkel. Met dit project wordt verder gewerkt aan het verstevigen van het product Brickz en van het concept van de Fytoraffinaderij. Samen met ‘Fiber2Fiber’, ‘Bagger, maaisel en plagsel uit eigen streek als duurzame bodemverbeteraar op basis van Brickz’, ‘B3TC’ (over biologische conversie) en ‘Groen ondernemen in Brabant’ ligt er een stevig fundament onder de ontwikkeling en productie van de Brickz.

Ondertussen is het in de Fytoraffinaderij behoorlijk proppen. We zouden namelijk een groot veld naast de kas in gebruik nemen, maar het egaliseren kan als gevolg van het natte weer niet plaatsvinden. Dus nu komen alle planten tijdelijk binnen te staan, inclusief stokken, potten, matjes, aarde en wat al niet meer. Daarbij zijn we nu samen met Kwekerij Hendriksen en de firma Van Batouwe Boomkwekerijen ook aan het werk om Brickz danwel bagger te gebruiken voor bomen in het hogere marktsegment. Dit indachtig het gezegde: hoge bomen maken veel winst.

Op 18 maart op de Nationale Boomfeestdag zullen Brickz en de bomen worden toegevoegd als onderdeel van innovatief en duurzaam bodembeheer. Daar zijn we druk mee in de weer. Maar waar we de afgelopen maand ook druk mee in de weer waren, was het feit dat ons project ‘Bagger, maaisel en plagsel uit eigen streek als duurzame bodemverbeteraar op basis van Brickz’ genomineerd is voor de Rural Inspiration Awards 2020. Hoe geweldig is dat! Voor zo’n nominatie moeten natuurlijk formulieren worden ingevuld en wervende verhalen worden geschreven, dus dat vergt tijd. Maar gelukkig is dat voor zulke leuke projecten geen straf. Al is het natuurlijk wel zo leuk als je die Award ook wint, want dat creëert natuurlijk toch ook weer meewinf.

Ook op het gebied van consultancy hebben we nieuws, want Tom Bade gaat voor het Planbureau voor de Leefomgeving aan de slag als kwartiermaker voor de monitoring van stikstof. Dit is een dossier dat onder grote druk staat en waar we zeker trots op zijn dat Triple E als organisatie hiervoor is geselecteerd. De tijdsdruk is groot en in dit geval is het papier zeker niet geduldig.

Ondertussen zijn we met onze accountant FiControl druk in de weer om het jaarverslag over 2019 af te ronden. Daar hebben we dus ook goed de wind onder.

Kortom, het zijn stormachtige tijden, waarvoor zeker geldt dat wie niet waagt wie niet wind.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk andere nieuwsbrieven:

×