0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
nieuwsbrief mei 2019

Het voorjaar is in de kas vooral merkbaar in de vorm van uitbundige groei van kruiden. En hoewel wij van de zelfregulatie zijn en de bijen van buurman imker ook graag lekker laten rondzoemen, moet er toch veel gemaaid en gesnoeid worden. In de kas wordt daarbij langzaam maar zeker gewerkt aan wat wij zijn gaan noemen een ‘Mycoretum’. Dat is een arboretum, maar dan gericht op het verzamelen, kweken en benutten van mycorrhiza. Daarnaast zijn we samen met Kwekerij Hendriks begonnen met het kweken van bomen in de naastgelegen kas, waarbij we uiteraard werken met substraten op basis van riviersediment. Op deze manier doen wij ervaring op met de ontwikkeling van substraten en kunnen we bewijzen dat bomen het ook goed (en misschien wel beter doen) op producten op basis van riviersediment. Maar in deze nieuwe locatie hebben we ook meer ruimte voor de productie van de Brickz.

Ondertussen gaat het onderzoek naar de afbraak van asbest met behulp van mycorrhiza gestaag door. Waarbij we ook een structureel overleg hebben ingesteld met het bevoegd gezag om te voldoen aan alle regels, maar vooral ook om te kijken hoe en of de regels van toepassing zijn op een nieuwe techniek. Het project voor de provincie Overijssel waarbij we reststromen uit natuurgebieden gebruiken in Brickz mocht zich in de belangstelling van Vroege Vogels verheugen. Voor degenen die de uitzending gemist hebben omdat zij wat al te uitbundig Koningsdag hebben gevierd is hier de link:

https://vroegevogels.bnnvara.nl/nieuws/bagger-en-maaisel-als-bodemverbeteraar

Tom Bade heeft een lezing gegeven voor het programmabureau I’m Binck over de wijze waarop de gebiedsontwikkeling op de Binckhorst in de toekomst het beste kan worden vormgegeven. De suggestie om een Haags Havenbedrijf op te richten werd door de meerderheid van de toehoorders als een onverwachte, maar zeer welkome suggestie gezien en zal ook nader worden uitgewerkt.

Het essay dat we schrijven in opdracht van Geldersch Landschap en Kasteelen ten behoeve van hun 90-jarig bestaan krijgt ook langzaam maar zeker vorm. En de boeken ‘Nat Goud’ en ‘Van keukentafel tot buitenkans’ die we met uitgeverij BLKVLD op de markt brengen zullen binnenkort verschijnen. Maar daar zult u als trouwe lezer van deze nieuwsbrief uiteraard alles over lezen als het zo ver is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk andere nieuwsbrieven:

×