0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
nieuwsbrief oktober 2021

Het is oktober, het is herfst en het is zover: in september is het boek ‘Met de schrik vrij’ uitgekomen dat we in opdracht van de Dierenbescherming hebben geschreven. In het boek is voor het eerst het concept verjagen van dieren die schade veroorzaken ecologisch en economisch helder uitgewerkt tot een volwassen instrument voor een duurzaam beheer van het buitengebied. Het boek is te bestellen via info@tripleee.nl.

Met de schrik vrij past trouwens in een goede traditie van boeken met nieuwe inzichten die wij naar voren brachten op het raakvlak van ecologie en economie. Bekend is natuurlijk het boek ‘Wild van de economie’ (zie https://www.yumpu.com/nl/document/read/20411429/lees-ook-het-interview-dat-zoogdier-had-met-auteur-tom-bade-pdf ), maar natuurlijk ook het concept biomassaliteit dat we hebben bedacht en uitgewerkt (zie https://www.bnnvara.nl/vroegevogels/artikelen/tv-24-september-2013 ).

Nog meer goed nieuws: de bomen die wij op heideplagsel en maaisel van Landschap Overijssel hebben geteeld worden nu door dezelfde organisatie geplant in een voedselbos dat zij aanlegt. Dat is dus 100% circulair.

Na het succesvolle symposium ‘Van voedselarm tot vezelrijk’ waar zo’n 50 mensen aan deelnamen (zie https://www.youtube.com/watch?v=Q-gm8300a-g ) zijn nu we nu weer druk bezig met de verdere ontwikkeling van onze VezelBrickz die de asbest in de bodem gaan afbreken. Fiber2Fiber is nu al halverwege de looptijd een groot succes. Waarbij van de zijde van NIOO-KNAW duidelijk is geworden dat vanuit hoog wetenschappelijk perspectief de resultaten het zeker waard zijn om te publiceren in een journal.

Verder hebben we als vervolg op onze samenwerkingsovereenkomst met Bavaria samenwerkingsovereenkomsten getekend met Van den Berk Boomkwekerijen en de Koninklijke Ginkel Groep. Beide worden partners bij de realisatie van een fytoraffinaderij bij Bavaria in Lieshout.

En heel bijzonder is ook dat we een Europees Patent hebben gekregen voor onze Brickz (zie https://www.facebook.com/tripleee.nl . Europees patent nummer 2 is overigens in de maak.

En zo waaien we vrolijk de herfst in de wetenschap dat het toch weer mooier wordt dat we dachten. Ach voor wie zich toch wat verveelt bij de open haard bijgaande een column met een vooruitziende blik van Tom Bade op Vroege Vogels over de Oostvaardersplassen onder de titel ‘het Oostvaarderspark'( https://www.bnnvara.nl/vroegevogels/artikelen/column-tom-bade ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk andere nieuwsbrieven:

×