0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
nieuwsbrief oktober 2022

De komst van onze nieuwe nieuwsbrief heeft even op zich laten wachten. Dat had niets te maken met het ontbreken van nieuwe ontwikkelingen, maar vooral met grote drukte. Zeker in de vorm van de toch wel erg langdurige hitte en droogte die veel extra aandacht vroeg voor de bomen en veel vroeg van onze fysieke gesteldheid. Goed nieuws is er echter volop.

Het eerste belangwekkende nieuws is dat we een overeenkomst hebben ondertekend met Industriepark Kleefse waard en Veolia om te komen tot een fytoraffinaderij op dit prachtige bedrijvenpark, gelegen in de stad die onze thuisbasis is: Arnhem. We staan uiteraard volledig aan het begin, maar het is een mooie stap in onze verdere ontwikkeling.

Verder hebben we onder leiding van PaperInnovator een project verworven dat zich richt op het duurzaam vormgeven van fytoraffinaderij bij Bavaria in Lieshout. Daarbij werken we samen met een alliantie bestaande uit: Bavaria (https://swinkelsfamilybrewers.com/), van den Berk Boomkwekerijen (https://www.vdberk.nl/), de Koninklijke Ginkelgroep (https://www.ginkelgroep.nl/)en Techino. Gezien het feit dat hier vooral harde techniek centraal staat, zullen wij die vooral voorzien zijn van groene vingers op onze intellectuele tenen moeten lopen om dit allemaal bij te houden.

Ook nieuw: we gaan op grote schaal Brickz produceren voor Stichting Twickel (https://twickel.nl/). De aanleiding was het feit dat de beheerders constateerden dat de bomen die in het project ‘Bagger, maaisel en plagsel als regionale bodemverbeteraar op basis van Brickz’ waren voorzien van Brickz het toch aanzienlijk beter deden dan de bomen die het zonder onze nutriëntenbommetjes moesten doen. Dat wordt dus weer persen de komende weken. Voor wie wil weten welke Brickz we hebben en hoe deze te bestellen: https://www.tripleee.nl/product/brickz/

Maar het belangrijkste nieuws is dat we in het kader van Fiber2Fiber gaan we aan het einde van het jaar het eindsymposium organiseren met als titel ‘Afbraak is afbraak’. Dat zal gebeuren op 15 december in de koepelkerk in Arnhem en wel vanaf 14.00 uur. Daarbij zullen we alle resultaten aangaande de afbraak van asbest en PFAS en de fytoraffinage van RZWI slib presenteren. En we hebben een hoopvolle kerstboodschap want we kijken natuurlijk ook vooruit en zullen laten zien wat we allemaal willen gaan doen met deze kennis. Uiteraard werken we daarbij samen met onze partners:https://nioo.knaw.nl/nl, https://wi.knaw.nl/, https://sgicompliance.nl/, https://www.grondslag.nl/ en https://www.wdodelta.nl/.

Voor SIGN (https://www.innovatieglastuinbouw.nl/) zijn we tenslotte druk in de weer met een project dat onderzoekt of het mogelijk is dat de glastuinbouw op commerciële basis rode lijst soorten gaat telen als bijvoorbeeld perkplanten, kamerplanten of als basis voor groene wanden en natuurzwembaden en daarmee een bijdrage kan leveren aan het herstel van de biodiversiteit. Een inspirerend project, maar ook een geweldige intellectuele uitdaging.

Kortom, hoewel afbraak in veel van ons werk centraal staat, is sprake van veel opbouwende ontwikkelingen. En volg alle ontwikkelingen ook op ons YouTubekanaal (https://www.youtube.com/channel/UCYkWYkgklUbIQVo1tv4nTng).

Bekijk andere nieuwsbrieven:

×