0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
De Levende Tuin en de eerste prijzen 2008

Voor diverse opdrachtgevers worden studies uitgevoerd en boeken geschreven. Met name voor de VHG en Plant Publicity Holland wordt een reeks studies uitgevoerd uitmondend in boeken als ‘Groen boven alles’ (over de baten van groene daken) en ‘De kroon op het werk’ (over de baten van stadsbomen). In totaal zullen in de loop der jaren van de hand van Tom Bade en zijn team meer dan veertig boeken verschijnen.
Bekend is vooral ook het boek ‘Lang leven(de)’tuin voor de VHG. Op verzoek van Peter Loef -destijds directeur van de VHG – had Tom Bade voor een lezing in Frankrijk een inspirerend concept bedacht, dat werd ‘De Levende Tuin’ als tegenhanger van de versteende tuin.
Daarnaast verschijnen onderzoeken over de economische baten van de Weerribben Wieden (‘Kop en Munt’) en de Utrechtse Heuvelrug (‘Het geld groeit op onze Heuvelrug’). De methodiek van onderzoek wordt steeds verder verfijnd tot wat uiteindelijk de FEBO-methodiek heet.
Samen met Herman Finkers gaat Triple E aan de slag met het ontwikkelen van een alternatief plan voor de vliegbasis Twente. Anno 2023 kunnen we constateren dat het beter was geweest als de regio het idee voor een Care and Cure landgoed had overgenomen.
Tenslotte krijgt Triple E diverse prijzen voor het ontwikkelen van de landschapsveiling en Tom Bade beland voor het eerst in de Duurzame Top 100.

×