0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
Mycorrhiza en China 2010

In dit jaar gaat Triple E voor het eerst echt aan de slag met mycorrhiza, vooral in relatie tot herstel van afgekloven ecosystemen. Maar ook als basis voor duurzaam bodembeheer. Dat leidt al direct tot deelname aan een handelsmissie van de provincie Gelderland naar China, waar met veel succes de ideeën over natuur- en bodemherstel met behulp van mycorrhiza en bagger worden gepresenteerd.
Het leegstaande Wilderniscafé van Ark wordt overgenomen van stichting ARK alsmede de nagenoeg failliete wijngaard de Wageningse Berg en dit is ook het eerste jaar waarin de FEBO-methodiek wordt toegepast in het buitenland, en wel in België. Voor het nationaal park de Hoge Kempen wordt het boek ‘Hoge Kempen, hoge baten’.
De groene kerstlezing heeft als thema ‘Biomassaliteit’, een nieuw concept van Tom Bade, dat moet fungeren als leidraad voor de toekomstige natuurbescherming. Want als het goed gaat met de natuur krijg je namelijk ook te maken met vooral heel veel dieren en daar kan je je maar beter op voorbereiden. Dat is in de loop der jaren ook wel gebleken.
Een van de mooiste studies die wordt uitgevoerd, is ‘Groen Loont’ over de baten van stedelijke groen. Met name de poster van Jeroen Helmer is zeer fraai en het boek (en uiteraard de poster) zijn nog steeds actueel.

×