0

Your Cart

No products in the cart.
Triple E
nieuwsbrief september 2020

De vakantie zit er op, de dagen worden korter en de takenlijstjes langer. Het is september, dus de agenda’s staan weer vol met afspraken, zij het nog steeds vooral digitaal en dat is toch wat minder gezellig. Het blijft toch immers mensenwerk als je het milieu wilt redden en dat gaat toch beter als je echt contact hebt.

Het is al weer veertien jaar geleden dat Triple E in september werd opgericht door Tom Bade met als doel een wezenlijke bijdrage te leveren aan de verduurzaming van onze samenleving. Maar wel als een echt bedrijf, want het is toch altijd gezelliger als je collega’s hebt waarmee je de natuur kan redden. Al veertien jaar opereert Triple E in de voorhoede. Dat is ook nu nog steeds het geval. Maar om in de voorhoede te blijven moet je het beste van het beste binnenhalen.  Vanaf 1 september zal daarom Dagmar Bade ook werkzaam zijn binnen het bedrijf en zich vooral richten op de verkoop van bomen en het coördineren van alle wetenschappelijke activiteiten. Dit in lijn met haar zus Erin Bade die naast haar studie ook al sinds 1 september vorig jaar werkzaam is in het bedrijf. Want collega’s zijn gezellig, maar familie is nog veel gezelliger.

Maar kwaliteit is ook het gevolg van samenwerken met de juiste partners. De komende tijd zullen wij wat betreft de Brickz veel samenwerken met Rob Wolters en zijn nieuwe bedrijf Seven Waves (zie ook  https://sevenwaves.eu/). Rob en Tom kennen elkaar al lang en gaan de komende tijd samenwerken ten aanzien van het uitrollen van de Brickz. Rob zal zich de komende maanden onder meer richten op het organiseren van het symposium voor het project ‘Bagger, maaisel en plagsel als regionale bodemverbeteraar op basis van Brickz’.  Het project loopt ten einde en het wordt tijd dat we de resultaten gaan uitdragen. Helaas zal de bijeenkomst waarschijnlijk digitaal zijn en dus toch wat minder gezellig.

Ondertussen is binnen Fytoraffinaderij de Groeiplaats de onderzoeksopstelling van Conpax opgesteld (zie ook: https://www.conpax.nl/). In het kader van het project ‘Met gemak duurzaam’ gaan we hier proberen de disposables die worden ingenomen om te zetten in nuttige grondstoffen en het materiaal dat daarvan resteert te gebruiken in substraat. Dit betekent dat nu ook daadwerkelijk medewerkers van Conpax rondlopen op de Groeiplaats en niet digitaal. En dat is toch wel wat gezelliger.

Het is echt nazomer op de Groeiplaats. In het mycoretum staat de hop in bloei en hangen er tientallen kilo’s druiven in de lucht en gonst het van het leven. De miscantus die we telen op een substraat van rioolwaterslib doet nog  een ultieme poging om het raam uit te groeien en de bomen proberen dapper hun groene schoonheid zo lang mogelijk te behouden. Voor het werk is de temperatuur weer normaal en geen 51,3 graden, zoals tijdens de hittegolf. En dat vertaalt zich ook in een aanzienlijke geringere consumptie van vruchtensappen en cola light. Voor wie rondloopt tussen al het lover op de Groeiplaats is het volkomen duidelijk: we zijn begonnen aan de lange eindsprint van 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk andere nieuwsbrieven:

×